1 Mayıs 2013 Çarşamba

Dünden Bugüne Televizyon Tarihi

tn televizyon tarihi 300x200 Dünden Bugüne Televizyon Tarihi Dünden Bugüne Televizyon Tarihi


Bugün evimizin başköşesinde bulunan televizyon, bir asırdan fazla zamandır o başköşeyi doldurmaktadır. İcat edildiği yıldan bugüne kadar yalnızlara arkadaş olan televizyon, çocukların ilk öğretmeni, kimi zaman oyun arkadaşı da olmuştur.


İlk kez Amerika’da icat edilen televizyon, o tarihlerde insanlığı hayrete düşürecek bir özelliğe sahipti. Radyolarda görünemeyen adamların sesini dinlemeye ve onların çaldıkları parçalarla vakit geçirmeye alışmış insanlar için televizyon adeta bir devrimdi. Televizyon tarihi ne baktığımız zaman geride bıraktığı yıllarda çok büyük değişimler geçirdiğinizi görebiliyoruz.


Türkiye’de televizyon tarihi


Türkiye, 1970’li yılların sonu, 1980’li yılların başında televizyon ile tanıştı. Türkiye televizyon tarihi nde çok ilkel dönemlerden bugünkü dijital yayın teknolojisine kolay gelmemiştir.


İlk televizyonlar siyah beyaz bir dünyanın kapılarını bize açıyordu ve o zaman bile bu teknoloji insanı büyüleyen bir özelliğe sahipti. Televizyon tarihi detaylı olarak incelendiği hem makine olarak televizyonun hem de yayın olarak TV kanallarının çok önemli işlevleri yerine geçirdiğini ve büyük bir değişim geçirdiğini görebiliyoruz. Televizyon tarihi, teknolojinin hızla ilerlemesinden dolayı eski olmasa da çok büyük yol kat etmiştir. Televizyonun ilk icat edildiği yıllara baktığımızda 21. Yüzyıldaki televizyon teknolojisi ile arada uçurum vardır. İlk televizyonlar tüplüydü ve bugünkü televizyonlara baktığımızda çok ince tasarımlara ve devasa ekranlara sahip olduklarını görebiliyoruz. Televizyon tarihi insanlık tarihi kadar eski olmasa da bugün insanlığın en büyük icatların biri sayılmaktadır ve teknoloji ile birlikte televizyonlar çok büyük özellikler taşımaktadır. Televizyon tarihi yakından incelemek onun teknolojik gelişimini daha iyi anlamak açısından önemlidir.


İlk icadından bu yana televizyon, hızla gelişmiş bugün HD görüntü kalitesinden 3D görüntüye ve internetli özelliğine kadar inanılmaz özelliklere sahip olmuştur. Televizyon tarihinin siyah beyaz televizyonlarından bugün internete bağlanabilen çok ince televizyonlara kadar baş döndüren bir seyir izlenmiş durumdadır. Daha detaylı bilgi için lcdledtelevizyon.com adresini ziyaret edebilirsiniz.






LCD LED Televizyonlar http://www.lcdledtelevizyon.com/dunden-bugune-televizyon-tarihi.html Lcd led televizyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder